
Сочевиця, тушкована з копченою грудинкою
-
Підготовка
20 хвилин
-
Готувати
35 хвилин
-
3 порції
Інгредієнти
Інгредієнти:
- 1 стакан сочевиці;
- 150 г копченої грудинки;
- 2 шт. ріпчастої цибулі;
- 1 ст. л. томату-пюре;
- зелень петрушки, кропу;
- лавровий лист ОгородникТМ;
- чорний мелений перець ОгородникТМ;
- сіль.
Процес приготування
- 1 крокПромиту сочевицю замочити в холодній воді протягом 3-4 годин, потім воду злити. Грудинку ошпарити окропом та нарізати тонкими скибочками. Нашаткувати цибулю та злегка підсмажити її разом з грудинкою.
- 2 крокПісля цього сочевицю та грудинку покласти в каструлю, залити склянкою води або бульйону, додати томат-пюре, сіль, перець та лавровий лист Огородник™ і, накривши каструлю, тушкувати сочевицю протягом 30 хвилин.
- 3 крокПеред подачею до столу готову сочевицю викласти на тарілку гіркою та посипати подрібненою зеленню петрушки або кропу.