
Солоні зелені помідори
-
Підготовка
-
Готувати
-
Інгредієнти
Інгредієнти
- 2,5 кг зелених помідорів;
- 120 г крупної солі;
- 1 велика головка часнику;
- 1,5 л води;
- 2 шт. лаврового листа ОгородникТМ;
- пучок петрушки;
- пучок кінзи;
- 1 шт. перцю чилі;
- 1 ч. л. чорного перцю горошком ОгородникТМ;
- 1 ч. л. рожевого перцю горошком.
Процес приготування
- 1 крокПомідори промити, обсушити, порізати на 4-8 частин залежно від розміру помідорів. Скласти їх у велику миску або каструлю. Зелень (петрушку, кінзу), часник, перець чилі порізати, покласти у блендер та подрібнити.
- 2 крокВоду довести до кипіння, додати сіль, горошини перцю, лавровий лист Огородник™ та прокип’ятити близько хвилини. Розсіл остудити, щоб він був негарячим. Теплим розсолом залити помідори, накрити кришкою по діаметру меншою, ніж каструля, зверху поставити гніт.
- 3 крокЗалишити помідори при кімнатній температурі у темному місці на 4 дні. Після цього перекласти помідори у банки, залити розсолом, у якому вони солились, закрити кришками та прибрати в холодильник або погріб.