Соус білий основний

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Інгредієнти:

  • 500 г м’ясного бульйону;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 40 г вершкового масла;
  • 1 цибулина;
  • 0,5 кореня петрушки (селери чи пастернаку);
  • цукор;
  • сік лимона;
  • перець чорний мелений ОгородникТМ;
  • сіль.

Процес приготування

  • 1 крокПриготувати білий бульйон. Для цього кістки яловичі, телячі, свинячі чи кістки домашньої птиці порізати довжиною 5-7 см, промити, скласти у каструлю, залити холодною водою, довести до кипіння та варити при слабкому кипінні, час від часу знімаючи жир. Бульйон із яловичих кісток варити 4-5 годин, із свинячих та телячих – 3-4 години.
  • 2 крокПриготувати білу борошняну пасеровку. У сотейнику чи на деко з товстим дном розтопити смалець, всипати просіяне борошно та помішуючи лопаткою, підсмажити його до кремового кольору. Потім трохи остудити та влити четверту частину бульйону, розмішати до однорідної маси, додати бульйон, що залишився порціями, при цьому після кожної порції добре розмішати.
  • 3 крокДовести до кипіння та додати порізаний корінь петрушки та цибулю. Варити ще близько півгодини. Після цього зняти з вогню, додати лимонний сік, сіль, цукор та процідити через сито,протираючи розварені овочі. Готовий соус заправити маслом. Подають до відвареної телятини та птиці.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test