Соус червоний основний

  • recipe-time

    Підготовка

    20 хвилин

  • recipe-time

    Готувати

    30 хвилин

  • recipe-servings

Інгредієнти

Інгредієнти:

  • 750 г м’ясних кісток;
  • 25 г смальцю;
  • 50 г борошна;
  • 150 г томата-пюре;
  • 100 г моркви;
  • 40 г цибулі;
  • 20 г петрушки (корінь);
  • 20 г цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • перець мелений ОгородникТМ;
  • сіль.

Процес приготування

  • 1 крокПотрібно приготувати коричневий бульйон. Для цього кістки розділити на частини довжиною 5-7 см, промити, викласти на деко, додати очищені, нарізані великими шматками моркву, петрушку та цибулю, все підсмажити в духовці до світло-коричневого кольору. Після цього смалець злити, кістки перекласти в каструлю, залити гарячою водою та варити 6-8 годин при дуже слабкому кипінні, час від часу видаляючи жир, що накопичується на поверхні. Готовий бульйон процідити.
  • 2 крокПоки вариться бульйон, підготувати червону борошняну пасеровку. Просіяне борошно насипати на деко чи сковорідку шаром 3-5 см та, час від часу, помішуючи, підсмажити в духовці до світло-жовтого кольору. Коли борошно охолоне, залити його частиною бульйону, охолодженого до 50 градусів, ретельно розтираючи дерев’яною лопаткою. Коли суміш стане однорідною, без грудочок, влити її в киплячий бульйон та ретельно розмішати.
  • 3 крокЦибулю та петрушку нарізати, моркву подрібнити на тертці, спасерувати, додати томат-пюре та все разом пасерувати ще 15-20 хвилин. Після цього додати їх у соус та варити ще близько години. Соус незадовго до готовності приправити сіллю, цукром та перцем ОгородникТМ. Якщо він вийшов світлим, можна додати палений цукор. Готовий соус процідити через сито, протираючи розварені овочі, прогріти, добре розмішати та приправити маслом.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test