
Соус яєчний солодкий
-
Підготовка
5 хвилин
-
Готувати
15 хвилин
-
Інгредієнти
Інгредієнти:
- яйця - 200 г (5 шт.);
- яйця (жовтки) - 75 г (5 шт.);
- цукор - 400 г;
- вино біле - 500 мл;
- лимон - 1 шт.
Процес приготування
- 1 крокЯйця і яєчні жовтки ретельно змішати з цукром, вином, тонко зрізаною з лимона цедрою та поставити пропаритися на слабкому вогні безперервно збиваючи металевим віником.
- 2 крокЯк тільки соус збільшиться в об’ємі в 2-3 рази і температура досягне 70-75°С, вибрати з соусу цедру.
- 3 крокПротягом 10-15 хвилин соус потрібно з’їсти, інакше він стане рідким.