
Соус шоколадний до м’яса
-
Підготовка
10 хвилин
-
Готувати
20 хвилин
-
Інгредієнти
Інгредієнти:
- 250 г чилі (середньої гостроти);
- 2 великі цибулини;
- 8 зубчиків часнику;
- 100 мл оливкової олії;
- 1 шт. гвоздики;
- 2 горошини духмяного перцю ОгородникТМ;
- 1 ст. л. майорану;
- 3-4 шматочки гіркого шоколаду (70% какао);
- 0,5 ч. л. чорного перцю горошком ОгородникТМ;
- 100 мл яблучного оцту;
- цукор;
- сіль.
Процес приготування
- 1 крокПерець чилі очистити від насіння, разом з часником та цибулею обсмажити на сковороді, додавши гвоздику і майоран.
- 2 крокПотім влити в сковороду стакан води, посолити та додати перець чорний горошком та перець духмяний Огородник™. Тушкувати під кришкою на слабкому вогні приблизно годину, поки цибуля не стане м’якою.
- 3 крокДодати шоколад, щоб він розчинився. Вміст сковороди подрібнити в комбайні. Готовий соус може зберігатися в холодильнику тривалий час. Подають до відбивних, котлет, стейків та інших м’ясних страв.