
Соус з шипшини
-
Підготовка
25 хвилин
-
Готувати
20 хвилин
-
Інгредієнти
Інгредієнти:
- 30 г плодів шипшини;
- 150 г води;
- 80 г цукру;
- 10 г крохмалю;
- лимонна кислота.
Процес приготування
- 1 крокПідготовлені плоди відварити та залишити на 20-25 хвилин для набухання. Відвар злити в посуд, а плоди розтерти дерев’яним товкачиком. Отримане пюре з’єднати з відваром, перемішати, приправити лимонною кислотою і кип’ятити 10-12 хвилин, після чого дати настоятися, півгодини.
- 2 крокПроцідити через два-три шари марлі, подсахаріть і знову довести до кипіння. У гарячий сироп ввести розведений охолодженим відваром картопляний крохмаль та дати закипіти.
- 3 крокДля поліпшення смаку в відвар можна покласти трохи цедри лимона, мандарина або апельсина. Подають до страв з круп, макаронних виробів.