Соус з шипшини

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Інгредієнти:

  • 30 г плодів шипшини;
  • 150 г води;
  • 80 г цукру;
  • 10 г крохмалю;
  • лимонна кислота.

Процес приготування

  • 1 крокПідготовлені плоди відварити та залишити на 20-25 хвилин для набухання. Відвар злити в посуд, а плоди розтерти дерев’яним товкачиком. Отримане пюре з’єднати з відваром, перемішати, приправити лимонною кислотою і кип’ятити 10-12 хвилин, після чого дати настоятися, півгодини.
  • 2 крокПроцідити через два-три шари марлі, подсахаріть і знову довести до кипіння. У гарячий сироп ввести розведений охолодженим відваром картопляний крохмаль та дати закипіти.
  • 3 крокДля поліпшення смаку в відвар можна покласти трохи цедри лимона, мандарина або апельсина. Подають до страв з круп, макаронних виробів.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test