
Свинина, запечена з картоплею
-
Підготовка
30 хвилин
-
Готувати
45 хвилин
-
2 порції
Інгредієнти
Інгредієнти:
- свинина (корейка) - 400 г;
- помідори - 3 шт.;
- цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
- картопля - 2 шт.;
- часник - 1-2 зубчики;
- сир твердий - 250 г;
- майонез;
- сушена зелень петрушки ТМ Огородник;
- рослинне масло для змащування форми;
- сіль, перець за смаком.
Процес приготування
- 1 крокВимити м’ясо, обсушити та нарізати скибками. Відбити з двох сторін.
- 2 крокОчистити та нарізати цибулю кільцями. Помідори також нарізати кільцями.
- 3 крокОчистити і порубати часник, натерти сир.
- 4 крокКартоплю натерти на крупній тертці і помістити в миску з холодною, підсоленою водою. Коли потрібно буде додавати картоплю, процідити її через друшляк і обсушити.
- 5 крокНа змащене маслом деко викласти відбиті скибочки м’яса, посолити і поперчити. Зверху покласти цибулю з рубленим часником, трохи посолити і поперчити. Потім укласти шар картоплі.
- 6 крокНа картоплю викласти помідори, трохи посолити і посипати щіпкою цукру. Шар помідорів добре змастити майонезом і посипати тертим сиром.
- 7 крокЗапікати в розігрітій до 180 ° С духовці близько 50-60 хвилин, до готовності картоплі. Якщо через 40 хвилин сирна скоринка починає рум’янитися, а картопля ще не готова, потрібно накрити форму фольгою, щоб картопля дійшла до готовності, а запіканка не пересохла.