
Сирники по-аджарський
-
Підготовка
-
Готувати
-
Інгредієнти
Інгредієнти:
- творог - 250 г;
- яйце - 1 шт.;
- жовтки - 3 шт.;
- борошно - 3 ст. ложки + для обвалювання;
- сир сулугуні - 50 г;
- спеції (на свій смак) - 0,5 ч. л.;
- сіль, перець за смаком.
Процес приготування
- 1 крокСир викласти в миску, вбити яйце, додати сіль та спеції. Спеції можна використовувати на свій смак або взагалі обійтися без них.
- 2 крокРозім’яти творог, додати борошно. Все добре розмішати, щоб вийшла однорідна маса.
- 3 крокРозділити творожну масу на дві частини, обваляти в борошні. Сформувати два сирника у вигляді човників.
- 4 крокДеко застелити папером для випічки. Викласти сирні човники на деко. Зробити всередині поглиблення для начинки. Човники змастити жовтком. Деко поставити в духовку, нагріту до 190°, запікати 10-15 хвилин.
- 5 крокНатерти на крупній тертці сир сулугуні.
- 6 крокДістати деко з духовки. Заповнити поглиблення сирників сиром сулугуні, у центр кожного сирника викласти по одному жовтку.
- 7 крокПовернути деко в духовку і запікати сирники до готовності жовтка, 4-6 хвилин.