Тірамісу класичний

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Інгредієнти:

  • яйця - 4 шт.;
  • цукор - 100 г;
  • сир Маскарпоне - 500 г;
  • печиво Савоярді - 1 упаковка;
  • кава - 400 мл;
  • солодке вино 2-3 ст. л.;
  • какао за бажанням.

Процес приготування

  • 1 крокЗа годину-півтора до приготування, необхідно заварити каву.
  • 2 крокСир маскарпоне дістати з холодильника, щоб він став м’яким і податливим при збиванні.
  • 3 крокВідокремити жовтки від білків. Збити жовтки, додати цукор і добре перемішати.
  • 4 крокУ збиті з цукром жовтки додати Маскарпоне (частинами) і добре перемішати, щоб не було грудок.
  • 1 крокЗбити міксером білки з щіпкою солі до стійких піків.
  • 2 крокВвести білки частинами в крем і акуратно перемішати.
  • 3 крокКаву налити в глибоку тарілку і додати пару ложок вина.
  • 4 крокВзяти форму. Вмочити печиво Савоярді і скласти їх у формі, в ряд (печиво потрібно дуже швидко опустити в кави наполовину і відразу ж дістати).
  • 5 крокЗверху на печиво викласти частину крему і розмазати по всій поверхні.
  • 6 крокПісля зробити другий рівень з печива. Залежно від розміру форми, може бути 2 або 3 шари печива.
  • 7 крокКремом покрити останній шар печива та присипати какао-порошком. Поставити Тірамісу в холодильник охолоджуватися на 8-10 годин.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test