Тістечко горіхове

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Для тіста:

  • 500 г борошна;
  • 200 г маргарину;
  • 2 жовтки;
  • 200 г цукру;
  • 150 г очищених горіхів;
  • 2-3 ст. л. сметани;
  • 2 ст. л. коньяку;

Для помадки:

  • 100 г цукрової пудри;
  • 2 білка, ванілін;
  • 50 г шоколаду;

Для прошарування:

  • повидло або варення.

Процес приготування

  • 1 крокМаргарин натерти на крупній тертці та змішати з просіяним борошном, додати цукор, жовтки, подрібнені горіхи, трохи коньяку, все нарізати ножем, влити сметану, замісити некруте тісто. Покласти тісто на 2 години в холодне місце.
  • 2 крокПотім скачати у джгут товщиною 2-3 см, нарізати «пальчики» довжиною 7-8 см, викласти їх на змащене жиром деко та поставити у гарячу духовку на 10-15 хвилин.
  • 3 крокПриготувати білкову помадку: білки збити з цукровою пудрою та ваніліном у міцну піну. Змастити нею половину ще теплих паличок. У помадку, що залишилася, додати розтоплений шоколад та перемішати.
  • 4 крокШоколадною помадкою змастити другу половинку палички. Після цього всі палички підсушити в духовці та попарно склеїти будь-яким повидлом або варенням.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test