
Томатний сік
-
Підготовка
-
Готувати
-
Інгредієнти
Інгредієнти
- 1,5 кг помідор;
- 2 ч. л. солі;
- 2 ч. ч. цукру.
Процес приготування
- 1 крокПомідори подрібнити та нагріти майже до кипіння, все ретельно протерти через сито. На 1 літер соку – 2 чайні ложки солі та 2 чайні ложки цукру (без гірки). Для аромату можна додати щіпку кориці або кілька чайних ложок соку петрушки.
- 2 крокБанки та кришки стерилізувати, сік довести до кипіння та розлити у банки, відразу ж закатати кришками. Банки перевернути догори дном, накрити ковдрою та залишити до повного охолодження. Зберігати при кімнатній температурі. Але якщо температура вище 24 градусів, то сік потрібно стерилізувати: літрові банки – 10 хвилин, дволітрові – 15.