
Торт горіхово-вишневий
-
Підготовка
-
Готувати
-
Інгредієнти
Для тіста:
- 200 г очищених горіхів;
- 200 г цукру;
- 8 яєць;
- 0,5 склянки сухарів;
- ванілін;
Для крему:
- 200 г вершкового масла;
- 100 г маргарину;
- 200 г очищених горіхів;
- 200 г цукрової пудри;
- 0,5 склянки сметани;
- ванілін;
- 1 ст. л. коньяку.
Процес приготування
- 1 крокЖовтки розтерти з цукром та ваніліном, додати збиті білки, подрібнені горіхи, сухарі, все добре перемішати, вилити у змащену жиром та посипану сухарями форму для торта та випікати при температурі 200 градусів 30-40 хвилин.
- 2 крокМасло та маргарин розтерти з цукровою пудрою та ваніліном, сметану збити, перемішати з подрібненими горіхами, з’єднати з маслом, влити коньяк. Збити крем до утворення пишної маси.
- 3 крокВипечений пласт розрізати вздовж на два коржі, змочити їх солодкою кавою, нижній змастити вишневим джемом, зверху покласти шар крему та накрити другим коржем.
- 4 крокВерх та сторони торта змастити кремом та посипати подрібненими горіхами. Прикрасити вишнями з варення та половинками горіхів.