
Варення із слив без варіння плодів
-
Підготовка
-
Готувати
-
Інгредієнти
Інгредієнти
- 1 кг слив;
- 1 кг цукру.
Процес приготування
- 1 крокЩільні тверді плоди з кісточкою, що легко відділяється, перебрати, добре промити. Перезрілі та деформовані сливи не використовувати. Кожну сливу розрізати ножем та видалити кістку. Викласти сливи в один ряд у низьку широку каструлю, засипати частиною цукру, намагаючись, щоб він потрапив всередину плодів.
- 2 крокЗверху покласти другий шар і також засипати його цукром. Коли будуть покладені та пересипані всі сливи, залишити їх на кілька годин у прохолодному місці. Через 5-6 годин сік злити, закип’ятити, розчинити у ньому залишок цукру та киплячим сиропом залити сливи. Дати їм постояти 10-12 годин.
- 3 крокПотім сироп злити, прокип’ятити, знімаючи піну, і знову залити ним сливи. Зручно це робити вранці та ввечері, даючи сливам вистоювати цілий день і всю ніч. Так повторити 12 разів. Після закінчення цього терміну сироп буде досить густим, а сливи – цілком готові та досить щільні. Остигле варення розкласти у приготовані сухі банки, накрити папером та зав’язати.