Варення з айви

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1 кг айви;
  • 1,5 кг цукру;
  • 1,5 склянки відвару.

Процес приготування

  • 1 крокАйву очистити від шкірки, розрізати, видалити серцевину, нарізати скибочками або часточками, залити холодною водою так, щоб вона тільки покрила айву, і варити до м’якості. Після цього плоди вийняти шумівкою, а відвар процідити.
  • 2 крокУ каструлю для варення засипати цукор, влити відвар, отриманий при варінні айви, та приготувати сироп. У киплячий сироп покласти підготовлену айву, дати сиропу закипіти та продовжувати варити на слабкому вогні, поки айва не стане прозорою.
  • 3 крокВарення вийде смачнішим та ароматнішим, якщо спочатку відварити зняту з айви та обмиту шкірочку, а на отриманому відварі зварити саму айву, нарізану скибочками або часточками.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test