Варення з яблук

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1 кг яблук;
  • 1 кг цукру;
  • 150 г води.

Процес приготування

  • 1 крокДля варення придатні трохи недозрілі плоди, які мають кислуватий смак та тверду щільну м’якоть. Яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізати дольками, опустити на 1-2 хвилини в киплячу воду, після чого відразу ж охолодити у воді. Щоб очищені і нарізані яблука не темніли на повітрі, їх до варіння слід тримати в дуже слабкому розчині кухонної солі або у воді з додаванням невеликої кількості оцту або лимонної кислоти.
  • 2 крокБланшовані яблука опустити в гарячий цукровий сироп і варити на невеликому вогні, поки дольки не стануть напівпрозорими. Для сиропу використовувати воду, в якій бланшувати яблука.
  • 3 крокДля приготування сиропу цукор прокип’ятити з водою, зняти піну, а сироп процідити через складену вдвічі марлю.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test