Варення з малини (ожини)

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1 кг малини;
  • 1,2-1,5 кг цукру.

Процес приготування

  • 1 крокСтиглі ягоди, зібрані в суху погоду, перебрати, обполоснути водою, видалити плодоніжки та чашолистики. Якщо малина чиста, її можна не мити. Часто в ягодах малини виявляють личинки малинового жука. Для їх видалення ягоду занурити на кілька хвилин у розчин солі (10 г солі на 1 л води).
  • 2 крокПотім знову обполоснути їх водою, пересипати половиною норми цукру та залишити в прохолодному місці на кілька годин. Сік, що утворюється злити, додати решту цукру. З соку зварити сироп, залити ним ягоди та варити в 2-3 прийоми по 5-10 хвилин.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test