Варення з винограду

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1 кг винограду;
  • 5 склянок цукру;
  • 3 склянки води;
  • 0,5 ч. л. лимонної кислоти;
  • 5 вишневих листочків.

Процес приготування

  • 1 крокВідібрати стиглі грона винограду без ушкоджень і добре промити. У каструлю для варення насипати цукор, долити воду і поставити на слабкий вогонь, закип’ятити. У готовий сироп додати ягоди і довести до кипіння, зняти з вогню і залишити на 6 годин. Після чого додати листя вишні і проварити 3 хвилин.
  • 2 крокЧерез 10 годин варення знову проварити протягом 3 хвилин і повторити ще раз через 10 годин. Гаряче варення потрібно розлити в заздалегідь підготовлені банки, накрити кришками та закатати.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test