
Варення з винограду
-
Підготовка
-
Готувати
-
Інгредієнти
Інгредієнти
- 1 кг винограду;
- 5 склянок цукру;
- 3 склянки води;
- 0,5 ч. л. лимонної кислоти;
- 5 вишневих листочків.
Процес приготування
- 1 крокВідібрати стиглі грона винограду без ушкоджень і добре промити. У каструлю для варення насипати цукор, долити воду і поставити на слабкий вогонь, закип’ятити. У готовий сироп додати ягоди і довести до кипіння, зняти з вогню і залишити на 6 годин. Після чого додати листя вишні і проварити 3 хвилин.
- 2 крокЧерез 10 годин варення знову проварити протягом 3 хвилин і повторити ще раз через 10 годин. Гаряче варення потрібно розлити в заздалегідь підготовлені банки, накрити кришками та закатати.