
Варення з жовтих слив
-
Підготовка
-
Готувати
-
Інгредієнти
Інгредієнти
- 1 кг слив;
- 1,5 кг цукру;
- 2 склянки води.
Процес приготування
- 1 крокСливи повинні бути не перезрілі, їх потрібно помити, наколоти в декількох місцях зубочисткою та покласти в миску. У каструлю для варення висипати цукор, влити воду, розмішати та приготувати сироп.
- 2 крокГарячим сиропом залити підготовлені сливи і у такому вигляді залишити на добу. На другий день сироп злити, прокип’ятити і вдруге залити сливи.
- 3 крокНа третій день у тому ж сиропі сливи зварити до готовності. Розкласти готове варення у банки та закатати, зберігати у темному та прохолодному місці.