Варення-желе з яблук

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1 кг яблук;
  • 400 г цукру;
  • 2,5 склянки води.

Процес приготування

  • 1 крокДля приготування варення-желе найкраще використовувати кислі сорти яблук. Їх потрібно помити, нарізати дольками, видалити при цьому серцевину, залити водою та варити під кришкою при слабкому кипінні 20-30 хвилин. Потім відкинути на сито, дати стекти воді, покласти у відвар цукор та варити на слабкому вогні, знімаючи піну.
  • 2 крокДля визначення готовності желе потрібно взяти на чайну ложку трохи гарячого сиропу: якщо при зливанні з ложки краплі сиропу будуть утримуватися на ній, значить желе готове.
  • 3 крокВідразу ж налити його у прогріті банки, закрити пергаментним папером та зав’язати. Зберігати як звичайне варення. Варені яблука, що залишилися можна використовувати для приготування повидла, пюре або супу-пюре.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test