
Вареники з вишнями
-
Підготовка
-
Готувати
-
Інгредієнти
Для тіста:
- 220 г борошна;
- 150 г води;
- 1 яйце;
- 10 г цукру;
- 20 г масла;
- 10 г солі;
Для начинки:
- свіжа або консервована вишня без кісточок;
Для соусу:
- 10 г ягідного або вишневого сиропу;
- фруктовий лікер.
Процес приготування
- 1 крокТісто приготувати заварним способом: у киплячу воду покласти сіль, цукор, масло, поступово всипати половину просіяного борошна, швидко розмішуючи тісто. Охолодити його, додати яйця, борошно, що залишилася та замісити м’яке тісто. Залишити на 20-30 хвилин. Потім розкачати, вирізати кружальця, поставити в центр начинку та зліпити вареники.
- 2 крокДля начинки використовувати вишню свіжу або консервовану (без кісточок), можна з цукром. Вареники відварити в киплячій підсоленій воді протягом 7-10 хвилин. Готові вареники посипати цукром, окремо подати сметану або збиті з цукровою пудрою вершки. При збиванні можна додати фруктово-ягідний сироп та трохи лікеру.