
Заєць шпигований
-
Підготовка
120 хвилин
-
Готувати
90 хвилин
-
6 порцій
Інгредієнти
Інгредієнти:
- 1 тушка зайця;
- 100 г жиру;
- 100 г сала-шпик;
- 1 головка часнику;
Для маринаду:
- 100 г оцту;
- 1 склянку води;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 1 морква;
- 2 цибулини;
- 1 корінь петрушки;
- зелень;
- цукор;
- лавровий лист ОгородникТМ;
- перець горошком ОгородникТМ;
- сіль.
Процес приготування
- 1 крокУ киплячу воду покласти сіль, цукор, перець та лавровий лист Огородник™, нашатковану моркву та корінь петрушки. Коли морква звариться, влити оцет та відразу зняти каструлю з вогню, додати олію, остудити та додати дрібно нарізану цибулю, зелень кропу і петрушки.
- 2 крокТушку зайця очистити від плівки, розрізати на дві частини, викласти в глиняний посуд та на 1-2 години залити охолодженим маринадом.
- 3 крокПотім вийняти, нашпигувати тонкими скибочками шпику та шматочками часнику, обсмажити на деко в духовці до золотистого кольору часто поливаючи жиром.
- 4 крокГотового зайця розрубати на порції, викласти на тарілку, гарнірувати смаженою картоплею, свіжими помідорами, полити соком, в якому він смажився, та посипати зеленню.