Бобові

Рецепти з бобових: смачно та швидко приготувати страви з бобових

 

Страви з бобових є смачними, ситними та корисними. З квасолі, сочевиці, гороху, зеленої квасолі, нуту, сої можна приготувати велику кількість страв, починаючи з основних страв і закінчуючи десертами. Страви з бобових можуть стати хорошою заміною м'ясу, адже вони містять вітаміни, мікроелементи, білки та вуглеводи, та при всьому цьому є низькокалорійними.

Якщо Ви бажаєте урізноманітнити свій раціон, то завжди можете приготувати корисні та ситні страви з бобових. У цьому розділі зібрані популярні рецепти з бобових, зокрема гуляш з квасолею, бобові з копченою грудинкою, смажений нут, жовта сочевиця з печерицями та помідорами і багато інших оригінальних рецептів.

 

Квасолю промити та замочити в холодній воді на ніч. Потім варити з лавровим листом та перцем горошком Огородник™ протягом 1 години.

 

Помідори чері розрізати навпіл, петрушку та часник подрібнити, цедру лимона тонко натерти, сік вичавити та процідити. Зелену квасолю зачищаємо, викладаємо у форму для запікання, додаємо помідори, часн...

Приготувати пюре із бобових з картоплею, запанірувати його яйцями, посолити, добре вимішати та розкласти рівним шаром на змащене жиром та посипане сухарями деко; знову посипати сухарями, змастити смет...

Бобові замочити на кілька годин та відварити. Відварену у воді грудинку нарізати кубиками, змішати з вареними бобовими, додати пасеровану цибулю та розтертий з сіллю часник. Варити протягом 10 хвилин,...

Квасолю промити, залити водою на 3-4 години, потім відварити до м'якості. Готову квасолю відкинути на друшляк. Цибулю нарізати скибочками, злегка обсмажити в рослинній олії, додати шинку, нарізану куб...

Сочевицю добре промити та залити 2 склянками води, варити до готовності. Цибулю нарізати, моркву натерти на тертці, часник подрібнити та все обсмажити на оливковій олії, після чого додати нарізані куб...

Горох залити водою, додавши по щіпці соди та солі, залишити на 12 годин. Воду злити, а горох промити. Солону воду в каструлі довести майже до кипіння та відправити туди горох, прикрити кришкою та вари...

Горох замочити на 8-12 годин, після чого залити його чистою водою, поставити на плиту та довести до кипіння. Духовку розігріти до 80-90 градусів та перемістити в неї горох на півтори години.

&n...

Свинину, яловичину або суміш з різних видів м'яса промити й нарізати, бекон та цибулю нарізати невеликими кубиками. На добре розігрітій сковороді посмажити бекон, потім додати цибулю та обсмажити до м...

Замочену з вечора квасолю заливаємо холодною водою, ставимо на плиту та доводимо до кипіння. До неї додаємо пучок петрушки (петрушку зв'язати ниткою, щоб зручно було її вийняти) та часник (2 зубчики)....

Промиту сочевицю замочити в холодній воді протягом 3-4 годин, потім воду злити. Грудинку ошпарити окропом та нарізати тонкими скибочками. Нашаткувати цибулю та злегка підсмажити її разом з грудинкою....

X
test