Маринування, соління, квашення

Смачні рецепти маринування, рецепти соління та квашення

 

Маринування, соління і квашення - це найпоширеніші способи консервації овочів на зиму. Даними способами консервування можна заготовити велику кількість продуктів, починаючи з помідорів та огірків, і закінчуючи грибами та часником.

Рецепти маринування припускають використання оцту в якості консерванту, в той час, як рецепти соління - використання солі, а квашення - молочної кислоти, що дозволяє вберегти продукти від псування.

Надати особливого оригінального смаку заготовкам на зиму допоможуть спеції та прянощі, такі як коріандр, гвоздика, кріп, лавровий лист, часник. У той час, як листя смородини, вишні або дуба нададуть заготовкам хрустких властивостей, а стручок гострого перцю - пікантності.

Існує незліченна кількість різноманітних способів та методів заготовки на зиму овочів і грибів, різні рецепти маринування, рецепти соління та квашення. На нашому сайті зібрані цікаві рецепти маринування, рецепти соління і квашення, скориставшись якими Ви без утруднень зможете приготувати смачні заготовки на зиму, такі як огірки малосольні, гриби мариновані, помідори солоні та багато інших.

 

Із щільних цілих качанів капусти видалити верхні листки. Капусту розрізати та тонко нашаткувати, трохи перетерти з сіллю та викласти у глиняний горщик, банку або невелику бочку шар за шаром, ретельно...

Капусту очистити від зовнішніх листків, промити, промокнути паперовим рушником, розрізати повздовж і тонко нашаткувати. Додати сіль, натерту на великій тертці моркву, лавровий лист та перець Огородник...

Гриби ретельно перебрати, очистити від бруду та промити. Відрізати ніжки, залишивши 1 см від капелюшка. Гриби (окрім рижиків) перед засоленням потрібно вимочувати у підсоленій холодній воді для видале...

Відібрати та ретельно вимити маленькі тверді огірки. На дно банки або емальованої каструлі помістити пряну зелень, часник, гіркий стручковий перець та сіль. Залити кип'яченим розсолом та, накривши їх,...

Підготовлену капусту нарізати невеликими шматками та залити окропом, коли вода охолоне, її потрібно злити. Чорнослив відварити у воді з гвоздикою, цукром та сіллю. Капусту залити відваром разом з чорн...

Для засолювання огірків, які будуть зберігатися довго, потрібно брати огірки пізніх сортів. Вони повинні бути невеликими, приблизно однакової величини, свіжі, пружні, з дрібним насінням.

 

Огірки потрібно підготувати: відрізати кінчики та проколоти огірок ножем посередині. Якщо Ви бажаєте мати малосольні огірки вже наступної доби, залийте їх киплячим розсолом. Для того, щоб огірки залиш...

Огірки промити, обрізати кінчики та скласти у скляну банку шарами, перекладаючи гілочками кропу, листям хрону та зубчиками часнику. Залити гарячим солоним розсолом із розрахунку 1 столова ложка солі н...

Відібрати бурі та рожеві помідори із щільною м'якоттю. Всі перезрілі, зім'яті, деформовані плоди використовувати для приготування заливки (пропустити їх через м'ясорубку). Відібрані помідори промити,...

Для засолювання рекомендовано брати помідори дрібних або середніх розмірів, з щільною шкіркою та м'ясистою пружною м'якоттю. Помідори різного ступеня зрілості солять окремо. Червоні та рожеві - у бочк...

Помідори промити, обсушити, порізати на 4-8 частин залежно від розміру помідорів. Скласти їх у велику миску або каструлю. Зелень (петрушку, кінзу), часник, перець чилі порізати, покласти у блендер та...

Помідори промити, видалити плодоніжки, просушити та розрізати навпіл. Стебла кропу промити та просушити. Корінь хрону та часник промити, почистити та порізати тонкими скибками.

 

Помідори промити, кожну помідору проколоти зубочисткою, залити окропом та дати постояти 10 хвилин, після чого воду злити. На дно банки покласти вимиту цілу зелень, гострий перець та очищені зубчики ча...

М'ясисті стручки солодкого перцю промити, запекти в духовці або обсмажити на олії до м'якого стану; гарячими їх потрібно очистити від шкірки та насіння. Для видалення шматочків пригорілої шкірки та на...

Огірки повинні бути свіжі, щільні, зеленого забарвлення, довжиною 6-12 см. Їх потрібно добре вимити і на 6-8 годин залити холодною водою. (За цей проміжок часу воду змінити двічі). Для смаку в консерв...

Гриби повинні бути свіжими. Особливо добре підходять білі, лисички та опеньки. Консервувати гриби краще приблизно однакових розмірів. Відібрані гриби очистити від забруднень та обрізати ніжки. Потім г...

Стручки відсортувати, промити, вирізати плодоніжки та насіння, потримати 5 хвилин в окропі, обсушити, гарячими скласти у підготовлені банки та залити киплячим маринадом (рівень рідини повинен бути ниж...

Капусту підготувати, покласти на 20 хвилин у солону воду, 2-3 хвилини проварити у підсоленій та підкисленій воді, потім викласти у банки, залити киплячим маринадом. Банки накрити кришками та стерилізу...

Капусту очистити від верхніх листків, розрізати на чотири частини та тонко нашаткувати, качан видалити. Нарізану капусту на 1 хвилину опустити в друшляку в каструлю з окропом та охолодити.

&nbs...

Гриби промити, кілька разів міняючи воду, очистити, висипати в каструлю, додати воду, сіль, лимонну кислоту, лавровий лист Огородник™, корицю та гвоздику. Відварити гриби, періодично знімаючи піну. На...

X
test