Соки, компоти, варення

Кращі рецепти варення, смачні соки та компоти на зиму

 

Найсмачнішими заготовками на зиму є соки, компоти та варення. Корисні соки та компоти на зиму, натуральне варення, приготовані зі свіжих фруктів та ягід, містять корисні вітаміни та мікроелементи, які так необхідні взимку.

Оригінальні варення, компоти та соки на зиму дозволять насолоджуватися смаколиками цілий рік, а також використовувати їх для приготування найрізноманітніших десертів: млинців, тістечок, тортів. Порадуйте близьких та друзів оригінальними заготовками, використовуючи рецепти варення, соків та компотів на зиму.

Ми зібрали для Вас цікаві рецепти варення, смачні соки та компоти на зиму, які представлені в цьому розділі сайту, і допоможуть Вам приготувати корисні заготовки.

 

Стиглі ягоди, зібрані в суху погоду, перебрати, обполоснути водою, видалити плодоніжки та чашолистики. Якщо малина чиста, її можна не мити. Часто в ягодах малини виявляють личинки малинового жука. Для...

Варення готують із недозрілих ягід. Ягоди потрібно перебрати, очистити від плодоніжок, промити, наколоти зубочисткою та витримати у холодній воді 4-5 годин, викласти на сито.

 

Відібрані ягоди (смородина, малина, ожина, обліпиха, журавлина) ретельно промити холодною водою, висипати тонким шаром на сито, підсушити, після чого розтерти з цукром в емальованому посуді.

&n...

Грубий білий виноград промити, наколоти зубочисткою, опустити в підготовлений сироп і варити в 2-3 прийоми до прозорого стану ягід. Наприкінці варіння покласти ванілін і лимонну кислоту.

 

Ягоди перебрати, ретельно промити холодною водою, на 2-3 хвилини занурити в киплячу воду, потім залити киплячим сиропом, витримати 3-4 години і варити до готовності.

 

Краще всього використовувати вишні з інтенсивним забарвленням шкірки та м'якоті. Вишні перебрати, видалити плодоніжки та промити. Зварити сироп, залити ним ягоди та варити варення у два прийоми з пром...

Абрикоси перебрати, помити та у декількох місцях наколоти зубочисткою. Зварити сироп, залити ним підготовлені абрикоси і у такому вигляді залишити на добу.

 

Щільні тверді плоди з кісточкою, що легко відділяється, перебрати, добре промити. Перезрілі та деформовані сливи не використовувати. Кожну сливу розрізати ножем та видалити кістку. Викласти сливи в од...

Сливи повинні бути не перезрілі, їх потрібно помити, наколоти в декількох місцях зубочисткою та покласти в миску. У каструлю для варення висипати цукор, влити воду, розмішати та приготувати сироп....

Айву очистити від шкірки, розрізати, видалити серцевину, нарізати скибочками або часточками, залити холодною водою так, щоб вона тільки покрила айву, і варити до м'якості. Після цього плоди вийняти шу...

Вкоротити хвостики груш, видалити затвердіння на місці колишньої квітки, наколоти їх зубочисткою, проварити 5-7 хвилин у воді, потім вийняти та відразу ж залити киплячим сиропом.

 

Груші (не дуже стиглі) очистити від шкірки і насіння, нарізати скибками та покласти на 8-12 хвилин у киплячу воду, після чого вийняти та охолодити у воді. Слід врахувати, що очищені від шкірки і наріз...

Для приготування варення-желе найкраще використовувати кислі сорти яблук. Їх потрібно помити, нарізати дольками, видалити при цьому серцевину, залити водою та варити під кришкою при слабкому кипінні 2...

Для варення придатні трохи недозрілі плоди, які мають кислуватий смак та тверду щільну м'якоть. Яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізати дольками, опустити на 1-2 хвилини в киплячу воду, після...

Відібрати стиглі грона винограду без ушкоджень і добре промити. У каструлю для варення насипати цукор, долити воду і поставити на слабкий вогонь, закип'ятити. У готовий сироп додати ягоди і довести до...

Персики перебрати, промити та поставити в каструлю. Підготовлені персики залити окропом та залишити на 40 хвилин. Банки і кришки стерилізувати, скласти персики у банки (приблизно 1,5 кг фруктів на 1 б...

Груші гарно вимити, нарізати на половинки, видаливши плодоніжки та серцевини. Розкласти по стерилізованих банках (на 3х-літрову банку близько 7-9 груш). Поставити на плиту каструлю з водою (3 стакани)...

Черешню перебрати, відокремити від плодоніжок, ретельно промити та викласти в банки до «плечиків». З води, цукру та лимонної кислоти зварити сироп і як тільки він закипить, залити ним черешню....

Вишню перебрати, промити, видалити плодоніжки та кісточки. Ягоди щільно утрамбувати в банки до «плечиків» (для того, щоб вишня укладалася щільніше, банки потрібно періодично струшувати).

 

Полуницю перебрати, видалити плодоніжки та промити. У підготовлені стерилізовані банки розкласти ягоди, залити їх окропом і залишити на 15 хвилин. Воду з банок злити в каструлю, довести до кипіння та...

Абрикоси перебрати, промити та просушити. Банки стерилізувати і на третину наповнити їх фруктами, потім залити окропом, накрити стерилізованими кришками та залишити на 20 хвилин. Після чого воду злити...

Стиглу та свіжу чорну смородину потрібно перебрати, очистити від плодоніжок, промити та дати обсохнути. Підготовлену смородину розкласти по стерилізованих банках. Ягоди повинні займати чверть обсягу б...

Для соку потрібно відібрати соковиту, стиглу та яскраво помаранчеву моркву. Добре помити та почистити її, натерти на крупній тертці. До цієї маси додати воду і тушкувати моркву на слабкому вогні до м'...

Банки та кришки стерилізувати, м'якоть гарбуза натерти на крупній тертці. Приготувати сироп з води та цукру, залити ним натертий гарбуз та варити на слабкому вогні 15 хвилин, періодично помішуючи....

Помідори подрібнити та нагріти майже до кипіння, все ретельно протерти через сито. На 1 літер соку - 2 чайні ложки солі та 2 чайні ложки цукру (без гірки). Для аромату можна додати щіпку кориці або кі...

Яблука помити, пропустити через соковижималку. Підготовлені банки стерилізувати. Сік довести до кипіння та відразу розлити по гарячих банках. Закатати кришками. Зберігати у прохолодному місці....

X
test