Сушка

Заготовка сушених овочів і сушка фруктів на зиму: сушені овочі та сушені фрукти

 

Сушка - це простий і в той же час недорогий спосіб збереження продуктів на тривалий період часу. Заготовити на зиму можна велику кількість різних овочів, грибів, коріння, запашної зелені, фруктів та ягід.

Сушені овочі та зелень, ягоди та сушені фрукти дуже зручні для використання в зимовий час і приготування з них великої кількості страв. При сушінні вони зберігають більшість корисних речовин: вітамінів та мікроелементів, а також є дуже поживними та ситними.

Заготовка сушених овочів, фруктів та зелені на зиму може здійснюватися найрізноманітнішими способами. На нашому сайті зібрані цікаві методи сушіння пряної зелені, овочів та фруктів, які дозволять Вам приготувати смачні та корисні заготовки на зиму.

 

Для сушки придатні плоди всіх сортів та термінів дозрівання (не рекомендується лише сушити дуже соковиті груші). Відібрані фрукти сортують. Плоди можна сушити з шкіркою або без неї, цілими або розріза...

Плоди можна сушити цілими або розрізавши повздовж. Стиглі абрикоси та сливи надрізають, видаляють кісточку (для цього беруть плоди, у яких добре відділяються кісточки) та розкладають в один шар на сит...

Фрукти повинні бути стиглими. Їх очищають від плодоніжок, видаляють зіпсовані та червиві, розкладають в один шар на сито та сушать на сонці, протягом чотирьох-п'яти днів або у духовці при температурі...

Сушити можна смородину, малину, чорницю та ожину. Ягоди повинні бути стиглими, зібраними у суху погоду. Їх потрібно перебрати, видалити загнилі та пошкоджені, очистити від гілочок, листя, плодоніжки,...

Для сушки придатні головним чином трубчасті гриби: білі, підберезники, маслюки, моховики і т. д. Із пластинчастих сушать тільки опеньки. Кращими сушеними грибами безперечно є білі: вони майже не зміню...

Плоди (з шкіркою або очищені) нарізати кружальцями завтовшки 1-1,5 см, трохи посолити та залишити на 20 хвилин. Потім обполоснути та опустити в окріп на 1-2 хвилини з ситечком. Воду злити та розкласти...

Стиглі помідори м'ясистих сортів промити та надрізати на дві або чотири частини (розріз не повинен бути наскрізним), викласти розрізом догори на сито або дощечку. У спекотні літні дні помідори висихаю...

Стручки (краще червоні) промити, розрізати вздовж, очистити від насіння та занурити на 3-4 хвилини в окріп (але можна і не занурювати), потім охолодити. Перець можна сушити великими часточками, або по...

Для сушки слід вибирати моркву яскраво оранжевого кольору, без грубої серцевини. Коренеплоди добре промити, почистити, обрізати позеленілі частини та проварити хвилин 15. Потім охолодити, нарізати кру...

Коріння (петрушки, пастернаку, селери), призначені для сушки, повинні бути правильної форми, з соковитою та щільною структурою. Їх очищають від шкірки, дрібних корінців, листя та зелених головок, вида...

У домашніх умовах найчастіше сушать кріп, зелень петрушки, селеру, естрагон та м'яту. Свіжу зелень краще заготовляти влітку (червень-липень), коли вона найбільш ароматна. Зелень потрібно перебрати, ви...

X
test