Салати та вінегрети

Рецепти смачних салатів: м'ясні салати та овочеві салати

 

Овочеві та м'ясні салати - вельми популярні страви, які підійдуть як для святкової вечері, так і для звичайного сніданку чи обіду. Салати з овочів і м'яса не тільки смачні, але й дуже корисні, адже вони містять велику кількість вітамінів і корисних мікроелементів.

Приготувати смачний салат легко і просто, і в цьому Вам допоможуть різноманітні рецепти салатів, представлені на нашому сайті. Ми зібрали для Вас безліч смачних рецептів: салат із курки «Грація», салат з індички, салат із кролика, салат з помідорів з бринзою, салат із капусти та апельсинів і багато інших. Також Ви можете поекспериментувати і приготувати смачні салати, поєднуючи улюблені продукти з новими та незвичними інгредієнтами.

 

Очищені фрукти та овочі нарізати кубиками. До них додати горошок, подрібнену селеру та петрушку. Всі інгредієнти перемішати, посолити, посипати цукром і заправити лимонним соком та майонезом.

&...

Відварену картоплю і моркву, огірки нарізати кубиками, додати горошок, капусту. Посолити, заправити майонезом і сметаною, добре перемішати. При подачі до столу посипати цибулею і зеленню.

 ...

Буряк та картоплю відварити, нарізати і змішати з відвареною квасолею. Додати нарізані гриби, огірки, трохи грибного росолу і лимонного соку.

 

Замочені бобові (горох, квасоля або сочевиця) відварити. Очищену моркву натерти на грубій тертці. Яблука очистити від шкірки та насіння, нарізати скибками. Болгарський перець тоненько нашинкувати. Під...

Замочену квасолю відварити, посолити та з’єднати з дрібно нашинкованою петрушкою та морквою (або яблуками з цибулею). Заправити олією та оцтом, прикрасити зеленню.

 

Спаржу та картоплю відварити, охолодити та нарізати дрібними кубиками, цибулю – маленькими шматочками. Підготовлені овочі заправити соусом. Для цього сметану підігріти, додати підсушене борошно, поміш...

Гриби відварити та дрібно нашинкувати. Варену картоплю, моркву, селеру, шинку, огірки, яблуко нарізати кубиками. Горошок відварити або замінити консервованим. Підготовлені продукти посолити, залити ма...

Моркву натерти на грубій тертці, капусту нашинкувати, яблука нарізати соломкою, салат - великими шматочками. Підготовлені продукти полити салатною заправкою і поставити на 20 – 30 хвилин в холодне міс...

Баклажани випекти, очистити і мілко нарізати. Томати бланширувати, очистити і також мілко нарізати. Перець випекти, очистити від насіння, мілко нарізати. Овочі перемішати, додати подрібнений часник, п...

Варений або печений буряк нарізати або натерти на тертці. Ошпарений кип’ятком чорнослив звільнити від кісточок і нарізати соломкою. Підсмажені горіхи подрібнити. Буряк, чорнослив та горіхи змішати і з...

Яблука нашинкувати, відварений буряк нарізати соломкою або натерти на грубій тертці. Яблука та буряк з’єднати, додати родзинки, цукор, корицю, злегка посолити та окропити лимонним соком. Заправити пол...

Огірки, моркву та яблука нарізати тоненькою соломкою, а листочки салату перерізати на 3-4 частини кожний. Все перемішати та заправити сметаною, лимонним соком, цукром, сіллю. Прикрасити салат скибочка...

Моркву нарізати соломкою, яблуко почистити від шкірки та насіння, дрібно нашинкувати. Моркву та яблука змішати, заправити невеликою кількістю сметани, посипати цукром та лимонним соком. При подачі на...

Капусту розділити на суцвіття і відварити в підсоленій воді, охолодити у відварі. Яблука, томати, огірки нарізати тоненькими скибками, листя салату розрізати на частини. Все змішати з цвітною капустою...

Капусту очистити, опустити на декілька хвилин в солену воду, залити кип’ятком і довести до кипіння. Потім воду злити і капусту залити чистою водою, щоб видалити неприємний запах. Посолити за смаком і...

Капусту нарізати соломкою, заправити олією з оцтом, викласти по середині салатниці. Картоплю відварити, очистити і охолодити. Потім нарізати кубиками, змішати з зеленню петрушки, посолити, полити оцто...

Капусту дрібно нашинкувати, полити оцтом і залишити на 5-6 годин. Потім посолити, поперчити і заправити олією. Прикрасити оливками і рубленим яйцем.

 

Капусту подрібнити, яблука очистити від шкірки та насіння, дрібно нарізати. Капусту та яблука змішати, приправити цукром і сіллю, полити олією.

 

Капусту нашинкувати соломкою, перетерти з сіллю, змішати з нашинкованою морквою, зеленим горошком, рубленим яйцем, заправити майонезом, а при подачі на стіл посипати дрібно нарізаною зеленню.

&...

Очищені яблука нарізати скибочками, а моркву – соломкою, довжиною 4-5 см. Капусту нашинкувати і перетерти з сіллю. Продукти перемішати, перекласти в салатницю, підцукрянити і приправити оцтом. Салат п...

Капусту нашинкувати, перетерти, окропити лимонним соком і витримати годину в прохолодному місці. Потім додати шматочки апельсину, терте яблуко, заправити майонезом.

 

Капусту дрібно нашинкувати, шинку (або ковбасу) нарізати невеликими шматочками. Продукти змішати, посолити, приправити перцем ОгородникТМ, заправити майонезом і прикрасити зеленню.

 

Капусту нашинкувати і перетерти з сіллю. Моркву очистити і нарізати соломкою. Корінь селери витримати в холодній воді, щоб він набув свіжості, очистити і нарізати соломкою. Яблука очистити від шкірки...

Капусту нашинкувати соломкою, злегка перетерти з сіллю і змішати з вишнями без кісточок. Потім посипати цукром, заправити олією та прикрасити вишнями і зеленню.

 

Томати нарізати кружальцями, перець – соломкою, бринзу натерти на грубій тертці. Все змішати, посолити, посипати нарізаною зеленню та нічим не заправляти.

 

Томати нарізати кружальцями, бринзу натерти на грубій тертці, додати грубо нарізану зелень. Перемішати та заправити сметаною або олією.

 

Промитий шпинат нарізати тонкою соломкою, змішати з нарізаною цибулею і редискою або огірками. Можна додати терте яблуко або окропити фруктовим соком. Поставити в холодильник на 30 хвилин і заправити...

Листя салату і редиски нарізати, перемішати і заправити сметаною або салатною заправкою, зеленню петрушки, кропом та зеленою цибулею.

 

Капусту нашинкувати, перетерти з сіллю. Відварені буряк та куряче філе нарізати соломкою, цибулю – напівкільцями, хрін натерти на тертці. Всі продукти змішати, посолити, збризнути лимонним соком і зап...

Свіжий сир (творог) розтерти з маслом до отримання однорідної маси, змішати з розтертим часником, посолити. Мокрими руками розділити масу у вигляді конусів зі зрізаними верхівками (ніжки грибів)....

М’ясо кролика нарізати тоненькими скибками, відварені картоплю або макарони, огірки або яблука подрібнити, капусту перетерти і трохи підігріти, щоб вона стала м’якою.

 

Філе індички нарізати тоненькими скибками, відварену картоплю, огірки, яйця та яблука - кубиками, салат або шпинат нашинкувати. Продукти перемішати, заправити майонезом, посолити.

 

Відварене куряче філе та відварені овочі нарізати кубиками, додати зелений горошок і все ретельно перемішати. Заправити майонезом та прикрасити салат цвітною капустою, морквою і зеленню.

 

Куряче філе нарізають тонкою соломкою, селеру натерти на тертці, додати нарізані соломкою цибулю, листя салату або капусту, яблука, рублені яйця. Все перемішати, посолити та полити салатною заправкою....

В тарілці салат можна прикрасити кружальцями ананасу. Дехто не полюбляє часнику, тож це питання кожен вирішує для себе сам. Однак доречно, якщо салат із солодким смаком ананасу міститиме невелику гірч...

М’якоть відвареної курки та очищені огірки нарізати скибками, цибулю та яйце кубиками. Продукти перемішати, посолити і заправити майонезом. Салат оформити зеленню.

 

X
test