Соуси яєчно-масляні

Рецепти яєчно-масляного соусу - швидко і легко приготувати яєчно-масляний соус

 

Яєчно-масляний соус - смачний та поживний соус, основу якого складають сирі жовтки та вершкове масло. Для надання більш яскравого та вираженого смаку в нього додають лимонний сік та спеції. Даний соус добре поєднується зі стравами з нежирної риби, м'яса, птиці та овочів.

Приготувати яєчно-масляний соус нескладно, але все ж потрібно дотримуватися деяких правил. Готувати соус потрібно на водяній бані з додаванням в нього холодної води, щоб жовтки не згорнулися і соус не втратив смакових якостей. Пропонуємо Вам рецепти яєчно-масляного соусу, з якими Ви з легкістю приготуєте соус польський, соус сухарний, голландський соус із зеленню, голландський соус з гірчицею та інші цікаві рецепти яєчно-масляного соусу.

 

Яйця і яєчні жовтки ретельно змішати з цукром, вином, тонко зрізаною з лимона цедрою та поставити пропаритися на слабкому вогні безперервно збиваючи металевим віником.Як тільки соус збільшиться в об’є...

У каструлю влити оцет, додати подрібнений чорний перець горошком Огородник™, нашатковану цибулю та варити 10-15 хв. Потім додати бульйон, жовтки та безперервно помішуючи варити на слабкому вогні....

У голландський соус перед подачею на стіл додати густі збиті вершки та ретельно розмішати до отримання однорідної маси. Подається до цвітної капусти, спаржі, артишоків, а також до припущеної або відва...

Перець горошком роздробити, покласти в посуд, залити оцтом та виварити на третину об'єму. Потім додати холодну воду, сирі яєчні жовтки і, безперервно помішуючи, проварити. Коли суміш загусне, влити то...

Цибулю почистити, подрібнити та пасерувати, додати томат-пасту і тушкувати приблизно 3-5 хвилин. Потім додати оцет та варити 10-15 хвилин, помішуючи. В кінці приготування приправити спеціями Огородник...

Вершкове масло розтопити. Жовтки збити з невеликою кількістю солі на водяній бані до утворення піни. Поступово додати до жовтків вершкове масло. Соус приправити лимонним соком та перцем Огородник™....

У глибокий сотейник влити сирі яєчні жовтки та холодну воду, додати вершкове масло, нарізане шматочками, і варити, безперервно помішуючи. Як тільки суміш злегка загусне, соус зняти з вогню, додати гір...

Маргарин або масло розтопити, посмажити на ньому борошно до світло-жовтого кольору, додати молоко та лимонний сік (або вино), мускат та варити 6-8 хвилин.

 

Масло розтопити, додати майонез, лимонний сік, посолити та приправити перцем Огородник™ і все добре перемішати. Подають до смаженої та припущеної риби.

 

Масло розігріти до світло-коричневого кольору, всипати мелені білі сухарі, трохи підсмажити їх, приправити сіллю та лимонною кислотою.

 

Соус можна приготувати на маслі (натуральний) або додати соус білий на рибному бульйоні. Масло розтопити, покласти нарізані кружальцями відварені яйця, зелень петрушки або кропу, сіль та лимонну кисло...

X
test