Соуси холодні

Рецепти холодних соусів: приготувати оригінальні холодні соуси

 

Холодні соуси - це група соусів, які подають до холодних страв з овочів, риби, дичини, а також до різноманітних закусок. До холодних соусів також відносяться різні заправки для салатів та овочеві маринади. В якості основи для приготування холодних соусів використовують сметану з зеленню або рослинну олію з ароматними спеціями та прянощами. Для надання пікантних ноток в холодні соуси також можна додати часник, гірчицю, хрін, перець чилі.

Рецепти холодних соусів передбачають приготування як універсальних соусів, таких як майонез, які підійдуть до великої кількості страв, так і соусів до певних страв, наприклад, до риби. Ми зібрали для Вас смачні рецепти холодних соусів: соус-майонез, соус-хрін, соус-майонез з корнішонами, соус-майонез із зеленню, холодний пряний соус та інші цікаві рецепти соусів для Ваших улюблених страв.

 

Сир добре розтерти, додати сметану, вершки або рослинну олію, сіль, цукор та збити. Можна додати перець мелений Огородник™ або гірчицю. Якщо використовують вершкове масло, а не рослинне, вершки або см...

Сир розтерти дерев'яною ложкою та протерти через сито, заправити сіллю, цукром, додати молоко, розтерти до отримання однорідної маси. Можна додати трохи гірчиці або кмину.

 

Хрін натерти, залити окропом, накрити кришкою та дати охолонути. Потім приправити сіллю, цукром та оцтом. Подають до м'ясних та рибних холодних і гарячих страв.

 

Зелень, огірок та мариновані овочі подрібнити та перемішати з соусом-майонезом. Подають до холодних м'ясних та рибних страв.

 

У соус-майонез додати дрібно нарізані корнішони та добре перемішати до отримання однорідної маси. Корнішони можна повністю або частково замінити відповідною кількістю каперсів. Цей соус готують також...

Прокип'ячений томат-пюре, охолодити та з'єднати з соусом-майонезом, додати дрібно нарізаний стручковий перець, посолити та ще раз акуратно перемішати.

 

Прокип'ячений томат-пюре охолодити, ретельно змішати з соусом-майонезом, додати дрібно нарізану, пасеровану та охолоджену цибулю, подрібнене листя естрагону та зелень петрушки.

 

Соус-майонез змішати зі сметаною, додати подрібнену зелень петрушки та добре перемішати. Якщо соус недостатньо кислий, додати трохи лимонного соку.

 

Жовтки ретельно розтерти з сіллю, цукром та гірчицею. Потім поступово при односторонньому помішуванні влити рослинне масло, а потім оцет, посолити та приправити спеціями Огородник™, добре розмішати....

Масло розігріти та підрум'янити в ньому борошно. Потім додати бульйон та варити 10 хвилин, дати охолонути. Холодний соус змішати з яєчним жовтком, рослинним маслом, додати приправи Огородник™+ та запр...

Відварені гриби (сирі або сушені), цибуля, яблуко дрібно нашаткувати та змішати зі сметаною, в яку додати сіль, цукор, оцет і гірчицю. Всипати подрібнену зелень та кріп.

 

X
test