Борщ полтавський


Підготовка
40 хвилин
Готувати
50 хвилин
4 порції

Інгредієнти

  • 600 г курки або гусака;
  • 400 г капусти;
  • 500 г картоплі;
  • 300 г буряка;
  • 50 г сала;
  • 40 г вершкового масла;
  • 100 г томатів;
  • 100 г сметани;
  • 1 корінь петрушки;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • зелень петрушки, кропу;
  • приправа «До борщу» ОгородникТМ;
  • сіль, перець.

Процес приготування

1 крок

М’ясо курки або гусака відварити до готовності. Нарізаний соломкою буряк тушкувати до напівготовності, додавши бульйон і оцет. Нарізані соломкою моркву, корінь петрушки і цибулю злегка обсмажити з додаванням томатів.

2 крок

У проціджений киплячий бульйон, покласти нарізану картоплю і капусту, варити – 10-15 хвилин, а потім додати овочі, товчене з зеленню кропу сало, приправу «До борщу» Огородник™ і варити до готовності, дати настоятися 15-20 хвилин.

3 крок

Окремо приготувати галушки. Для цього в киплячу воду всипати половину підсушеного борошна, добре розмішати, зняти з вогню. В охолоджену масу додати іншу частину борошна, яйце, посолити і ретельно перемішати. Тісто беруть ложкою і опускають в окріп.

4 крок

У тарілку з борщем покласти галушки, м’ясо, сметану і зелень та подавати до столу.

Купити приправи для цієї страви


Залишити коментар