Буайбес Середземноморський


Підготовка
25 хвилин
Готувати
60 хвилин
4 порції

Інгредієнти

  • рибний бульйон – 1,6-1,8 л;
  • філе білої риби – 1,3 кг;
  • королівські креветки – 8-10 шт.;
  • гребінці – 6-8 шт.;
  • біле сухе вино – 300 мл;
  • помідори шматочками у власному соку – 300 г;
  • цибуля-порей – 1 стебло;
  • фенхель – 1 ч. л.
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • лимон – 1 шт.;
  • гвоздика – дрібка;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • оливкова олія;
  • чорний перець горошком;
  • духмяний перець горошком;
  • морська сіль Огородник – за смаком.

Для грінок:

  • багет – 6 шматочків;
  • часник – 2-3 зубчика;
  • листя кінзи;
  • вершкове масло.

Процес приготування

1 крок

Селеру, моркву та цибулю наріжте дрібними кубиками, залийте овочевим бульйоном і варіть 20 хв.

2 крок

Перець горошком потовчіть у ступці, разом з помідорами, гвоздикою і лавровим листом додайте до бульйону і варіть ще 10 хв. Бульйон процідіть через дрібне сито.

3 крок

Наріжте цибулю-порей півкільцями, додайте фенхель і обсмажте на сковорідці. Так само обсмажте всі інші овочі, додаючи їх до бульйону. Влийте вино і доведіть всю суміш до кипіння.

4 крок

Поступово додавайте нарізану рибу, креветки, гребінці. Суміш ще раз доведіть до кипіння.

5 крок

Для грінок підігрійте вершкове масло на сковорідці, обсмажте шматки багету з обох сторін. Промокніть паперовими рушничками від залишків масла. Часник і кінзу розтовчіть до однорідної маси. Змастіть грінки цією сумішшю.

Купити приправи для цієї страви


Залишити коментар