Огірки консервовані


Підготовка
30 хвилин
Готувати
4-6 годин
1-2 порції

Інгредієнти

  • огірки — 1,5-1,7 кг;
  • кріп — за своїм смаком;
  • хрін (стебла та листя) — 2 шт.
  • часник — 5-6 зубчика;
  • листя вишні — 4-5 шт.;
  • листя смородини чорної — 4-5 шт.;
  • сіль — на банку 2 ст. ложки з гіркою;
  • цукор — на банку 1 ст. ложку з гіркою;
  • горошок чорного перцю — по 3-4 шт. на банку;
  • помідори — 2-3 шт.;
  • оцет  — 1 ст. л.

Процес приготування

1 крок

Огірочки ретельно промиваємо, обрізаємо кінчики з обох сторін, замочуємо на 4-6 годин у холодній воді. Банки і кришки стерилізуємо. Зелень для консервування миєму проточною водою і обдаємо окропом.

2 крок

На дно банки викладаємо листя хрону, чорної смородини, вишні, ламані стебла сухого кропу, кілька горошин чорного перцю. Насипаємо кухонну сіль і цукор.

3 крок

Зверху дуже акуратно викладаємо ошпарені окропом огірочки, додаючи між ними розрізані на часточки часнику. Зверху банки ставимо парочку бурих невеликих за розміром помідора. Це ми робимо для того, щоб надати кислинку огіркам і запобігти звертання банок.

4 крок

Заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і ставимо на стерилізацію. Після закипання води має пройти приблизно15 хвилин для стерилізації. Знімаємо, заливаємо ложку оцту і зверху укладаємо парасольку кропу. 

5 крок

Закатуємо банку і перевертаємо. Ставимо приблизно на добу в тепле місце для того, щоб все охололо.

Купити приправи для цієї страви


Залишити коментар