Тірамісу класичний


Підготовка
15 хвилин
Готувати
20 хвилин
2 порції

Інгредієнти

  • яйця – 4 шт.;
  • цукор – 100 г;
  • сир Маскарпоне – 500 г;
  • печиво Савоярді – 1 упаковка;
  • кава – 400 мл;
  • солодке вино – 2-3 ст. л.;
  • какао.

Процес приготування

1 крок

За годину-півтора до приготування, необхідно заварити каву.

2 крок

Відокремити жовтки від білків. Збити жовтки, додати цукор і добре перемішати.

3 крок

У збиті з цукром жовтки додати Маскарпоне (частинами) і добре перемішати, щоб не було грудок. Збити міксером білки з щіпкою солі до стійких піків.

4 крок

Ввести білки частинами в крем і акуратно перемішати. Каву налити в глибоку тарілку і додати вино.

5 крок

Взяти форму. Вмочити печиво Савоярді і скласти їх у формі, в ряд (печиво потрібно дуже швидко опустити в кави наполовину і відразу ж дістати). Зверху на печиво викласти частину крему і розмазати по всій поверхні.

6 крок

Після зробити другий рівень з печива. Залежно від розміру форми, може бути 2 або 3 шари печива. Кремом покрити останній шар печива та присипати какао-порошком. Поставити Тірамісу в холодильник охолоджуватися.

Купити приправи для цієї страви


Залишити коментар